Filosofi & Metodik

För all hållbar förändring krävs att människorna i organisationen anammar det nya arbetssättet till en sådan grad att de faktiskt glömmer bort det gamla sättet att arbeta, dvs. man har nått ett helt nytt beteende. Vimurs sätt att arbeta med beteendeförändring innebär att vi tittar på förändringen ur tre perspektiv; Människor, Processer och System.

  • Att få människor engagerade i förändringar kan var lurigt eftersom vi människor är så många och så olika. Det kan ta tid att hitta rätt sätt att få med sig hela organisationen men i grunden handlar det om att förstå människors olika drivkrafter och att kommunicera på rätt sätt. 
  • Att designa och dokumentera en effektiv process är också en viktig komponent. Detta är ofta ett konsultintensivt moment då det ofta varken finns resurser eller kompetens internt att genomföra. 
  • Att processen på ett bra sätt måste stödjas av ett system ligger ofta högt upp på önskelistan i många organisationer. Och ja, det kan verkligen göra stor skillnad och göra livet lättare för processdeltagarna men i det här sällskapet får systemaspekten finna sig att hamna på en tydlig tredjeplats.

Nedan kan du läsa lite om hur vi ser på att driva arbetets olika faser.

Idé

Projektet tar sin början

På något sätt finns en idé om att det skulle kunna vara bättre. Ibland är det bara en svag aning om att det finns andra som löser utmaningarna på ett bättre sätt och ibland finns det en konkret uppfattning om vilket håll man borde gå. I vilket läge man än befinner sig så kan det vara klokt att ha någon utomstående att diskutera sina idéer med. Det vanligaste är att vi börjar med någon form av förstudie för att finna nuläge och förstå potential och mekanismer. Det händer att vi behöver göra lite större förstudier och då brukar det betyda att vi blandar in fler från organisationen och har workshops för att hitta vägar framåt.

Idéfasen slutar alltid med att vi har en konkret handlingsplan.​

Handling

Nu börjar det hända saker

När vi väl har etablerat en tidplan så är nästa steg att faktiskt följa den. Det finns tusentals giltiga skäl till varför ett projekt blir försenat eller helt enkelt tynar bort. Mer än en gång har vi hört människor säga "I vår organisation är vi specialister på att STARTA projekt..." Vår roll är att handgripligen vara på plats hos våra kunder och se till att vi kommer i mål. Att resurserna finns där, att planerna håller, att alla drar år samma håll. Helt enkelt 

Resultat

Detta är inte slutet. Det är inte ens början på slutet. Men kanske är det början på en förbättringsprocess.

Måhända en överdriven travesti men varje projekt är en pusselbit i en övergripande målsättning att på något sätt bli vinnaren i sin bransch. Vi tror att det är viktigt att projekten, hur stora eller små de än är, genomförs så att de har en naturlig fortsättning i en process av ständiga förbättringar.  

 Vi brinner för att leverera riktiga resultat. Inte fler rapporter.

 

Erbjudanden

1-2-many

En koncernstruktur, många olika affärssystem.

S&OP-design

Skräddarsy S&OP processen för er bransch.

 3S - System sourcing solution

Effektiv upphandling av IT-system.

 Qlik Assessment

Fungerar er Qlik-lösning som ni tänkt?

Kundcase

"Med Vimur har vi funnit en konsultpartner som förstår verksamhet i både teori och praktik och kan stötta oss på förändringsresan från början till slut."

PolyPeptide

PolyPeptide Group är en global kontraktstillverkare av peptider och peptidrelaterade molekyler. 

Med en global organisation garanterar Polypeptide sina kunder den nödvändiga produktionskapaciteten. 

Vimur är stolt konsultpartner till Polypeptide Scandinavia och har genomfört ett flertal olika förbättringsprojekt av olika karaktär..

Läs mer