Om Vimur

När vi startade Vimur så var det för att vi hade övertygelsen om att det finns ett stort behov av personliga och pragmatiska konsulter som förstår att verkligheten är ett rörligt mål. 

Det är lätt att säga att kundens nytta alltid måste ställas i första rummet men i verkligheten innebär det att man måste anstränga sig lite extra för att förstå kundens situation och utmaningar. Det är därför Vimurs alla konsulter har lång verksamhetserfarenhet från producerande och distribuerande företag. 

Under de senaste åren har vi haft förmånen att hjälpa många framgångsrika och spännande verksamheter och i varje kundrelation, ny som gammal, lovar jag att vi att anstränger oss lite extra. 

Vi tycker att det finns tre ord som på ett tydligt sätt beskriver vad som är speciellt med oss, det vi menar utmärker en Vimurare.

Håkan Jöne, VD

Erfarenhet

Vi älskar ungdomlig entusiasm och otålighet. Men ibland kan det som behövs vara lite eftertänksamhet och kunskap om hur saker och ting fungerar i verkligheten. 

Vimur har inte några juniorkonsulter som blir armar och ben hos kunden. Alla våra konsulter har erfarenhet från linjepositioner i näringslivet eller en mångårig konsultkarriär i bagaget.

Johan Lindell, Partner

Johan har 25 års erfarenhet av problemlösning för tillverkande industri. Både som IT-arkitekt och som produktionschef.

Pragmatism

Vi har genom åren sett allt för många projekt med goda ambitioner som drunknat i analyser, rapporter och analyser av analyserna. Det blir fel trots allas bästa intentioner...

Vi vet att det inte alltid finns möjlighet att följa skolbokens regelverk för att komma dit man vill, ibland måste man hitta en lösning som snabbt bär framåt. I nära samarbete med våra kunder skapar vi pragmatiska lösningar som hittar balansen mellan skolbok och progress. 

Jonas Hildebrand, Partner

"Vi är hängivna idéer och lösningar som fungerar i verkligheten. Inte fler rapporter, utan riktiga lösningar”

Framsteg

"Den som slutar bli bättre slutar snart att vara bra." En gammal sanning som alltid är viktig att ha för ögonen och en av anledningarna till att ha en inbyggd kultur av ständiga förbättringar. För att skapa hållbara förbättringar krävs att alla i organisationen känner både tillförsikt och engagemang. Genom tydlig kommunikation och ett konsekvent och empatiskt ledarskap hjälper våra konsulter företag att skapa förutsättningar för ständiga förbättringar.

Per Sollbe, Partner

Per, med över 25 års erfarenhet av förändringsledning från industrin och konsultvärlden, drar projekten ända in i mål.

Erbjudanden

1-2-many

En koncernstruktur, många olika affärssystem.

S&OP-design

Skräddarsy S&OP processen för er bransch.

 3S - System sourcing solution

Effektiv upphandling av IT-system.

 Qlik Assessment

Fungerar er Qlik-lösning som ni tänkt?

Kundcase

"Med Vimur har vi funnit en partner som vi kunnat arbeta långsiktigt med"

Fredrik Pettersson, VD 

Stena Aluminium

Stena Aluminium är Nordens ledande producent av återvunnet aluminium för gjuterier. Historien går ända tillbaka till början på 1900-talet. 

1906 startade Gotthard Nilsson i Älmhult sin verksamhet, som gick ut på att återvinna förbrukade varor. Det som återvanns på den tiden var allt mellan järnskrot och lump. Idag är Stena Aluminium ett modernt återvinningsföretag med en viktig roll att spela i dagens hållbarhetstänk.

Vimur är konsultpartner till Stena Aluminium sedan 2008.

Läs om hur Vimur har hjälpt Stena Aluminium