Vimur AB

Clemondo

”Vi fick exakt den hjälp vi önskade när vi behövde det som mest”

Företaget

Clemondos långa historia startade 1958 och företaget är idag en av marknadens främsta aktörer inom formulerad kemi. Clemondos fokus är att utveckla och tillverka rengöringslösningar som värnar vår gemensamma framtid.
Namnet Clemondo är en kombination av clean och mondo. Clean står för ren, mondo för världen. All kemi påverkar vår jord på olika sätt och därför har Clemondo beslutat att vara ett föredöme när det gäller hållbara, innovativa och effektiva rengöringslösningar.

Utmaningen

Vimur och Clemondos samarbete började 2016 och Vimur har levererat utveckling av Qlik-miljö och Qlik-applikationer samt varit verksamhetsstöd i olika roller genom åren. Men den största utmaningen kom hösten 2018 när företaget var tvungen att genomgå ett stålbad. De stora förändringarna satte stort tryck på den nya VDn Jesper Svensson. Jesper behövde någon med erfarenhet av förändringsledning inom Supply Chain för att stötta vändningen av den negativa trenden som företaget hamnat i.

Jesper Svensson, VD Clemondo

Det betydde otroligt mycket att Vimur jobbade med mina medarbetare och skapade en konkret plan. Vi fick exakt den hjälp vi önskade när vi behövde den som mest.

Lösningen

Vimur gjorde en utvärdering och tillsammans byggdes en plan upp. Arbetet gick ut på att hitta trygghet i de nya positionerna, förstå var i kejdan det blev fel och öka sammarbetet. Samtidigt som det arbetet pågick så fortsatte man att implementera Qlik.

Trots att vi var tvungna att arbeta med en väldigt liten budget så fick vi precis vad vi behövde. Vimur har inte försökt maximera timmarna utan jobbat efter dom resurser vi hade. Jag har verkligen uppskattat den lyhördheten.

Jesper Svensson

Resultatet

Idag är det positiv framåtanda på Clemondo igen och den negativa trenden är vänd. Företaget presenterar positiva siffror och efter omorganisationen har Qlik-applikationerna som Vimur tidigare byggt upp kommit till sin rätt.

Detta gör att vi kan identifiera dom 20 % som gör 80% av nyttan. Det är en stor anledning till att vi äntligen är på rätt väg och kan fokusera på ytterligare framgångar. Nu börjar Qlik bli ett centralt verktyg i hela organisationen.

Jesper Svensson

Vill du läsa mer om Clemondo klicka här.

”Vi fick exakt den hjälp vi önskade när vi behövde det som mest”

Har du frågor?
Kontakta Håkan!