Vimur AB

Exsitec förvärvar Vimur – Tillsammans blir vi södra Sveriges starkaste BI-partner!

För 15 år sedan grundas Vimur med målet att jobba med och utveckla våra kunders verksamhet och digitala projekt – ofta för industriföretag. Utifrån det skapas lösningar inom business intelligence. Mycket har hänt sen dess och bolaget har växt tillsammans med våra kunder. I och med att Exsitec förvärvat Vimur blir nu förutsättningarna att stötta våra kunder ännu godare – med såväl bredare kompetens som nya lösningar och erbjudanden.

– Exsitec har länge jobbat med beslutsstöd men inte haft någon stark lokal beslutsstödsnärvaro i Skåne. Genom samgåendet med Vimur kommer vi ha bättre möjligheter att attrahera kunder i den regionen samtidigt som det öppnar upp för oss att attrahera ny kompetens till beslutsstödsverksamheten där, säger Anders Uddenberg affärsområdeschef på Insikt på Exsitec. 

Exsitec är noterat på Nasdaq-börsen sedan år 2020 och har sedan dess haft en stadig ekonomisk utveckling genom både organisk tillväxt och förvärv av andra bolag. Förutom beslutsstöd ingår flera affärsben för affärskritiska funktioner såsom ERP-system, applikationsutveckling, budget- & prognossystem, systemimplementation m.m. Bolagets mål är att växa och Exsitec är redan en av nordens största partners inom Business Intelligence, Budget- & Prognoslösningar och affärssystem.

Läs mer om Exsitec på exsitec.se.

För frågor:

Per Sollbe, per.sollbe@exsitec.se

Anders Uddenberg, anders.uddenberg@exsitec.se

Läs pressreleasen på exsitec.se

Har du frågor?
Kontakta Håkan!