QlikView

Ett av världens ledande BI-verktyg

QlikView erbjuder en unik plattform där data kan sammanställas och presenteras intuitivt för datavisualisering och utforskning. Data kan hämtas in från olika källor och presenteras på ett innovativt sätt så att företag kommer till insikter som vanligtvis döljer sig i den enorma djungeln av data som organisationer samlar på sig. I QlikView jobbar man med så kallad Guided Analytics vilket innebär att användaren utforskar befintliga data i de grafer och tabeller som finns tillgängliga. Det handlar helt enkelt om att data omvandlas till att kunskap och möjligheter.

Fördelar med QlikView

QlikView en lättanvänd produkt och det krävs inte mycket för att bekanta sig med den funktionalitet som finns tillgänglig. För att göra selektioner räcker det med ett par knapptryck och filtrera i data då Qlik inte förlitar sig på en hierarkisk datastruktur. Dessutom är det relativt låga utvecklingskostnader för en produkt som snabbt generar värde för olika typer av organisationer, små som stora. Vi har jobbat med QlikView länge och kan hjälpa er förvalta er QlikView miljö.

Qlik jobbar aktivt för att kunder med QlikView ska gå över till Qlik Sense och naturligtvis kan vi hjälpa er även med den resan. Qlik erbjuder något som kallas AMP, en attraktiv modell att under tre år gå över till Qlik Sense. Bestämmer ni er för AMP så analyserar vi er QlikView installation och lägger upp en plan för hur ni tar er till Qlik Sense. Oavsett om ni vill kopiera era QlikView applikationer eller bygga helt nya så bistår vi med att ert BI-verktyg blir både uppdaterat och bättre anpassat till er verksamhet. 

Naturligtvis hjälper vi er även om ni skulle välja ett annat BI-verktyg.  Bygger vi helt nya applikationer så gör vi det baserat på workshops vi har med er verksamhet och utvecklar dem enligt vår iterativa modell.

 

Har du frågor?
Kontakta Håkan!